Koninklijke Ruig is verspartner van Sligro en vooral bekend als de grootste poelier van Nederland. Maar het bedrijf heeft daarnaast ook een merk brood- & keukenspecialiteiten: Loustain. Aan ons de opdracht om het assortiment op een logische manier op te delen en er een klinkende brochure van te maken.

Allereerst hebben we het assortiment opgedeeld in drie brochures: Tam, Wild en Loustain. Vormgeving en teksten zijn voor alle drie deze brochures door Michel verzorgd. Daarin hebben we de balans gezocht tussen informeren en inspireren. Daarnaast hebben we ons laten inspireren door de look & feel van Sligro.

Deze balans is belangrijk voor de doelgroep, die op het eerste gezicht heel duidelijk lijkt: horeca-ondernemers. De uitdaging is dat de zogenaamde “witte brigade” (keuken) en de “zwarte brigade” (bediening) verschillende wensen hebben. Gezien de reacties op deze brochure zijn we daar uitstekend in geslaagd.

Het drukwerk van de brochure heeft Erik begeleid. De briefing was duidelijk geen eitje. Niet alleen is een chique uitstraling van belang, de kleuren van de producten moeten ook van het papier af springen. Tijdens het bladeren moet je trek krijgen. Tot slot: de brochure moeten wel tegen wat vocht en vuil kunnen. Idealiter ligt deze brochure namelijk in de keuken van het restaurant.

Uiteindelijk is de brochure op 170 grams silk MC gedrukt en voorzien van een matte dispersielak. Dat beschermt het drukwerk en zorgt voor een mattere uitstraling. Zo heeft het papier (wat relatief voordelig is) een chique uitstraling gekregen.

Het omslag is ook op silk MC gedrukt, maar dan de 350 grams versie. Daarnaast is de cover voorzien van mat laminaat. Uiteraard krasvast. Dat zullen we te allen tijde adviseren want de meerprijs is beperkt, maar het drukwerk blijft er wel véél langer mooi van. Door het laminaat veeg je vocht en vuil gemakkelijk van het omslag af.

Tot slot zijn de boeken genaaid gebrocheerd afgewerkt. Dat is de sterkste manier om een boek met zachte kaft in te binden. Bijkomend voordeel is dat hij ook heel mooi openligt. Bij deze afwerking worden de katernen aan elkaar genaaid. Vervolgens wordt het boekblok in het omslag gelijmd met PUR.

Alle drie de boeken zijn op deze manier geproduceerd en zijn een fraai geheel. Ondanks de relatief lage kosten hebben ze een chique uitstraling.

Wilde vormgeving, Ruig drukwerk