Monique van Starre’s Wijnshop kreeg de kans om een prachtig wijnbedrijf voort te zetten. Die kans heeft ze met beide handen aangegrepen, maar het moest wel echt háár bedrijf worden. Daar hebben we bij mogen helpen. Zowel voor de huisstijl als haar webshop.

Voor Monique hebben we allereerst de huisstijl uitgewerkt. Monique heeft duidelijk doorgegeven wat ze in haar hoofd had. Gezien haar achternaam was een gewenst element in elk geval een ster.

Vanuit die informatie zijn we gestart met drie logoschetsen in compleet verschillende stijlen. Deze schetsen zijn elk in verschillende kleurstellingen uitgewerkt om te laten zien wat er mogelijk is.

 

Logo-opties voor Starre's Wijnshop

Dit zijn de eerste, grove schetsen zoals we deze aan Monique hebben gestuurd. Eén van de schetsen – de middelste – was een schot in de roos. We hebben deze schets toen uitgewerkt tot een definitief logo. Dat betekent dat we meerdere verhoudingen hebben gemaakt (zowel een liggende als een vierkante) en een diapositieve variant uitgewerkt. Deze logo’s hebben we opgeleverd in PDF, JPEG en PNG.

 

Definitieve logo's voor Starre's Wijnshop

Stap 2 was de webshop opzetten. Om de kosten laag te houden hebben we gekozen voor een webshop in Shopify. Een laagdrempelig systeem waarmee snel een webshop mee op te zetten is, zonder al te veel beperkingen.

De webshop bepaalt automatisch op basis van de postcode de juiste verzendwijze. Ook wordt het telefoonnummer gevalideerd – een functie die gek genoeg niet standaard beschikbaar is, dus we gecodeerd hebben.

Naast de vormgeving en het vullen van de webshop hebben we ook een leeftijdscheck ingebouwd en gekoppeld met Monique’s boekhoudpakket. Uiteraard is de webshop ook gekoppeld met Mailchimp om eenvoudig de ‘digitale flessenpost’ te kunnen rondmailen. Voor Mailchimp hebben wij het template vormgegeven en helpen we met de content. Klik hier en bekijk een voorbeeld.

Na het opleveren van de webshop hebben we voor Monique visitekaartjes mogen ontwerpen en produceren met verschillende achterzijden. Ook hebben we voor wijnproeverijen een design voor bestel- & assortimentslijsten en fiches (productspecificaties) opgeleverd. Wij hebben voor Starre’s Wijnshop dus alle facetten van ons bedrijf mogen inzetten: print, begeleiding en advies. Monique: veel succes met je prachtige bedrijf!

Visitekaartjes voor Starre's Wijnshop