We hebben veel positieve reacties ontvangen op ons artikel met toptips voor jouw menukaart. Daarom willen we je nog meer menukaart inspiratie bieden. Daarnaast hebben we drie gratis templates voor Word en Indesign gemaakt die je kunt downloaden!

Natuurlijk hebben we goed naar onze eigen tips geluisterd. Daarom hebben de drie menukaart-sjablonen een heel ander uiterlijk. We hebben diverse kleuren, indelingen en lettertypes ingezet. Leuk weetje: alle lettertypes zijn standaard meegeleverd met Windows en Office. Daarom is de kans groot dat ook jij er mee aan de slag kunt, zonder gedoe.

De menukaarten kun je simpel downloaden als Indesign-pakket of als Wordbestand. In de versie voor Indesign kun je alles aanpassen – dus ook de afbeeldingen, icoontjes en kaders. De Word-versie is wat minder flexibel, maar dat is niet zo erg. Gebruik deze menukaarten als inspiratie om je eigen kaart te maken, want ook met een tekstverwerker als gereedschap kun je wat gaafs in elkaar zetten.

Kom je er niet uit? Bel dan naar 023 23 40 100 en we denken met plezier met je mee! Maar nu eerst: op naar onze voorbeelden voor toffe menukaarten!

Menukaart Speels Blauw

Hoeft je kaart niet zo serieus en zakelijk te zijn? Dan is deze speels vormgegeven menukaart een schot in de roos! De kaart is voorzien van verrassende illustraties en kaders in organische vormen. Het contrast tussen de speelse teksten in lettertype Segoe Print en de ‘harde’ vormen van het font Impact maken het een bijzondere combinatie die opvallend genoeg wel werkt.

Dit sjabloon voor een menukaart kun je gratis downloaden!

Download deze gratis menukaart nu

Menukaart Opvallend Kleurrijk

Zoek je inspiratie voor een moderne, strakke menukaart? Dit design is onderscheidend door strakke, rechte vormen en een gewaagde kleurencombinatie. Maar laten we ook de illustratie van de zalm niet vergeten: het geeft de menukaart een heel eigen stijl. Qua lettertype hebben we het bij ’t stokoude Arial gehouden in diverse uitvoeringen. Misschien vond je Arial altijd wel een saai font, maar in dit menukaart sjabloon komt het lettertype echt tot z’n recht.

Download deze blauw-roze menukaart-inspiratie nu gratis.

Menu-inspiratie nodig? Download deze mooie kaart.

Menukaart Modern Oranje

Last but not least: deze moderne menukaart is zéker een bron van inspiratie. Zowel chique als speels, klassiek én modern. Dit template heeft het allemaal. De grote foto voorop is wat ons betreft een ultieme eye-catcher. Maar zorg dan wel voor een goede foto die er echt lekker uit ziet.

We hebben gekozen voor de lettertypen Constantia en Trebuchet. Door te spelen met de spatiëring (afstand tussen letters) krijgen ook deze standaard fonts een heel eigen uitstraling.

Aan de slag met deze gratis menukaart-template? Download nu:

Gave menukaart toch? Ga zelf aan de slag met deze gratis template.