Je eerste werkdag bij een nieuw bedrijf is best spannend toch? Een hoop nieuwe indrukken en nieuwe collega’s. Goede onboarding zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers op een fijne manier integreren in je bedrijf. Je hoeft niet lang te zoeken om wetenschappelijke onderbouwing te vinden waarom je dit echt niet moet onderschatten. 1 op de 3 werknemers vertrekt binnen een jaar naar een ander bedrijf en 15% van deze mensen geeft slechte onboarding op als belangrijkste reden. Het vervangen van een medewerker kost 50% tot wel 150% van een jaarsalaris. Goede onboarding zorgt ervoor dat 91% van de mensen een sterke verbinding voelt met het bedrijf en zijn collega’s, een medewerker 30 keer meer tevreden is over zijn baan en het vergroot de kans dat een medewerker op lange termijn blijft met factor 18! Zeker de moeite waard dus. Wij gaan je hiermee helpen!

Hoe gaan we dat doen? We pakken een paar tips erbij die onderdeel zijn van succesvolle onboarding: laat veel van jezelf zien, maak het persoonlijk, neem de tijd en geef aandacht, maak het leuk, begin voor de eerste werkdag, breng iedereen aan boord en stop niet na de eerste maand. Best lastig om alle ‘boxes’ te checken, zeker nu thuiswerken nog de norm is. Een groot deel van de oplossing zit wat ons betreft ook in een box. Een onboarding box. Of een preboarding box. Het liefst allebei!

Een onboarding box is een doos met allemaal persoonlijke spullen die ervoor zorgen dat jouw nieuwe medewerkers zich welkom voelen, het bedrijf en hun collega’s leren kennen en dat ze een goede start kunnen maken op hun eerste werkdag. Je vult de box op je eigen manier. Je kunt hem vullen met praktische zaken als visitekaartjes, een telefoon, laptop en bedrijfsbrochure. Maar ook met branded gadgets, kleding, schrijfwaren en handige tools voor het thuiswerken. Alles kan. Hoe persoonlijker, hoe beter! Ons motto: maak er een cadeautje van. Zorg ervoor dat wat je geeft mooi is verpakt en met aandacht is samengesteld. Deze investering verdien je dubbel en dwars terug.

In dit stuk focussen we ons sterk op het onboarden van nieuwe medewerkers, maar je kunt dit concept ook heel goed gebruiken voor het onboarden van nieuwe klanten. Interesse? Inspiratie nodig? Offerte opvragen? Neem snel contact met ons op!

You never get a second chance to make a first impression!

Onboardingbox met diverse goodies